Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Η ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ, ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΑΛΑΞΙΑ- ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΣΤΙΑ ΜΑΣ;


Θα κάνουμε τώρα ένα τόλμημα. Θα προσπαθήσουμε να εντοπίσουμε που μπορεί να είναι η πηγή των ψυχών και συνεπώς από πού ήλθαμε και ποιος είναι ο τελικός προορισμός μας.

Θα αναφερθούμε σε θέματα αστρονομικά και κοσμολογικά, τα οποία δεν μπορούν να αναπτυχθούν εδώ, ο μελετητής όμως πρέπει να συμβουλευτεί σχετικά επιστημονικά βοηθήματα για να επιβεβαιώσει αλλά και για να εμβαθύνει στα θέματα αυτά.

Είδαμε λοιπόν ότι οι ψυχές τελοιοποιούμενες κατευθύνονται έξω από τον κόσμο, μέσω του ανοίγματος μεταξύ Σκορπιού και Τοξότη.

Υπάρχει όμως εκεί κάτι ιδιαίτερο; Αν κοιτάξουμε τον ουρανό και συμβουλευτούμε τους αστρονόμους, θα δούμε ότι στο σημείο αυτό βρίσκεται το Γαλαξιακό κέντρο!!!
(βλέπε σχετικά την παραπάνω εικόνα )

Το Γαλαξιακό Κέντρο είναι πηγή ισχυρών κοσμικών ακτινοβολιών, οι οποίες έχουν σημαντικότατη επίδραση στον άνθρωπο και στην ζωή του στην Γη, , όπως δε πλέον έχει αποδειχθεί επιστημονικά, το Γαλαξιακό Κέντρο περιέχει μια μεγάλη Μαύρη Τρύπα.

Οι Μαύρες Τρύπες έχουν διάφορες ιδιότητες. Αυτές που μας ενδιαφέρουν στην μελέτη μας είναι αφενός μεν ότι «καταπίνουν» τα πάντα τα οποία πέφτουν μέσα τους, αφετέρου δε εκπέμπουν ακτινοβολία και «εξαχνούνται», οπότε κάποια στιγμή θα εξαφανιστούν.
Στα όρια κάθε Μαύρης Τρύπας, υπάρχει ο λεγόμενος ορίζοντας γεγονότων, το οποίο είναι το όριο, πέραν του οποίου οτιδήποτε διέρχεται «καταπίνεται» από την Μάυρη Τρύπα, όμως είναι και ο χώρος στον οποίο αποθηκεύεται η κβαντική πληροφορία αυτών που εξαφανίζονται μέσα στην μαύρη τρύπα.

Σύμφωνα δε με διάφορες επιστημονικές μελέτες, η δημιουργία των Γαλαξιών αλλά και του Σύμπαντος, είναι πιθανόν να προέκυψε από μια Μαύρη Τρύπα.

Με άλλα λόγια, μια Μαύρη Τρύπα είναι σημείο δημιουργίας, όπως και σημείο τέλους.
Ένα άλλο σημείο που πρέπει να συγκρατήσουμε είναι ότι, όπως η Γη περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο, ταυτόχρονα και ο 'Ηλιος μαζί με όλο το Ηλιακό Σύστημα περιστρέφονται γύρω από το κέντρο του Γαλαξία.

Η περιοχή αυτή του ουρανού που περικλείει το Γαλαξιακό Κέντρο, έχει σημανθεί από τους προγόνους μας με ιδιότητες και σύμβολα του Διός, τα οποία θα μελετήσουμε λεπτομερειακά σε προσεχή μελέτη.

Για τις ανάγκες της παρούσας μελέτης μας, ας περιοριστούμε στο να αντιστοιχίσουμε το Γαλαξιακό Κέντρο με την εκδήλωση στον φυσικό κόσμο της δημιουργικής δράσης του Διός.

( Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι σύμφωνα με την Ελληνική Θεολογία, στον φυσικό κόσμο δρουν μερικοί δημιουργοί, ενώ την «γενική εποπτεία», τρόπον τινά, της όλης δημιουργίας έχει ο Ύπατος Ζευς, ο οποίος είναι και ο νοερός Ζευς, μέλος της πατρικής τριάδας Κρόνος-Ρέα-Ζευς. Σχετικά βλέπε : http://empedotimos.blogspot.com/2008/02/blog-post_2357.html.
Ετσι στο Γαλαξιακό Κέντρο έχουμε την εκδήλωση στον φυσικό κόσμο της δημιουργικής δράσης του Διός σαν μερικού Δημιουργού. )

Ενδεικτικά παραθέτουμε ένα απόσπασμα του Αριστοτέλη που μας πληροφορεί ότι οι Πυθαγόρειοι θεωρούσαν ότι η Γη περιστρέφεται γύρω από το κέντρο του Σύμπαντος, το οποίο ονόμαζαν και «Διός φυλακή (φρουρά του Διός)».

«Αυτοί που ζουν στην Ιταλία και καλούνται Πυθαγόρειοι, λένε ότι στο κέντρο υπάρχει φωτιά, ενώ η Γη , που είναι ένα από τα άστρα, κινείται κυκλικά γύρω από το κέντρο και δημιουργεί τη νύχτα και τη μέρα….
Επίσης οι Πυθαγόρειοι, επειδή πιστεύουν πως κατ’εξοχήν αρμόζει να διαφυλάσσεται το πιο σημαντικό μέρος του Σύμπαντος και τέτοιο είναι το κέντρο, ονομάζουν τη φωτιά που κατέχει αυτόν τον χώρο «Διός φυλακήν»
Αριστοτέλης – Περί Ουρανού 293a18

Με πρώτη ματιά, πιθανόν ο αναγνώστης να θεωρήσει ως κεντρικό πυρ τον Ήλιο, όμως με μια προσεκτική ανάγνωση και λαμβάνοντας υπόψιν ότι η Γη περιστρέφεται εκτός από τον Ηλιο και γύρω από το κέντρο του Γαλαξία, θα αντιληφθεί ότι η αναφορά γίνεται για το κέντρο του Σύμπαντος.
Ενα δε απόσπασμα του Φιλολάου μας εκπλήσσει από τις πληροφορίες που μας δίνει :

«Ο Φιλόλαος πιστεύει ότι το πυρ βρίσκεται στο μέσο του σύμπαντος γύρω από το κέντρο, το οποίο ονομάζει "εστία του παντός" και Διός οίκον, μητέρα των θεών, βωμό , συνοχή και μέτρο της φύσεως. Επειδή λέει ότι υπάρχει και ένα άλλο πυρ στην ανώτατη σφαίρα, που περιβάλλει τα πάντα.
Πρώτο είναι εκ φύσεως το κέντρο, γύρω από αυτό χορεύουν δέκα θεϊκά σώματα. ο ουρανός με την σφαίρα των απλανών, έπειτα οι πέντε πλανήτες, μαζί με αυτούς ο ήλιος, κάτω από αυτόν η Σελήνη, πιο κάτω από αυτήν η Γη, κάτω από αυτήν η αντιχθόνα, και μετά από όλα αυτά είναι το πυρ, το οποίο έχει θέση εστίας γύρω από το κέντρο»
Φιλόλαος - Απόσπασμα 16 Diels & Kranz

Βλέπουμε δηλαδή ότι κατά τον Φιλόλαο, όλα τα ουράνια σώματα (μαζί και ο Ήλιος), περιστρέφονται γύρω από ένα κεντρικό πυρ, το οποίο, εκτός των άλλων ονομάζει και εστία. Δηλαδή, εδώ έκπληκτοι αναγνωρίζουμε ότι το γεγονός ότι όλα τα ουράνια σώματα του Γαλαξία μας (= Κόσμου κατά τους προγόνους μας ), όπως μας περιγράφει η σύγχρονη Αστρονομία, περιστρέφονται γύρω από το Γαλαξιακό κέντρο, ήταν γνωστό στους Πυθαγορείους, και συνεπώς με αυτή την οπτική πρέπει να ερμηνεύσουμε και το παραπάνω απόσπασμα του Αριστοτέλη.

Μήπως λοιπόν οι ψυχές που διέρχονται από το άνοιγμα μεταξύ Σκορπιού και Τοξότη έχουν τελικό προορισμό το Γαλαξιακό κέντρο, από όπου κάποια στιγμή στο απώτατο παρελθόν προήλθαν κατά την δημιουργία του Γαλαξία μας ;
Αν όμως οι ψυχές προέρχονται από την αυλή του Διός και επιστρέφουν εκεί, τότε ταυτίζοντας το Γαλαξιακό Κέντρο με την αυλή του Διός, είναι προφανές ότι πατρίδα μας και τελικός προορισμός είναι τελικά το Γαλαξιακό Κέντρο!

«Διότι κάθε ψυχή πρόσφατα γεννημένη από την αυλή του Δία κατεβαίνει στον κόσμο της Γέννησης, εξ ου και Πατέρας Ανθρώπων και Θεών ο Δίας»

Πρόκλος - Σχόλια στον Κρατύλο 94.8


«Αυλές των θείων και κατοικίες οι αιώνιες τάξεις. Και η πανδεκτική αυλή του Πατέρα είναι η πατρική τάξη, η οποία υποδέχεται και συνέχει τις αναχθείσες ψυχές»

Πρόκλος – Σχόλια στην Χαλδαϊκή Φιλοσοφία Α.1

Αν τώρα συνδυάσουμε όλα όσα έχουμε μελετήσει έως τώρα, αντιλαμβανόμαστε και την σημασία του γιατί κυρίαρχος στο ζώδιο που ταυτίζεται με το Χειμερινό Ηλιοστάσιο ( δηλαδή ο συμβατικός Αιγόκερω, δηλαδή κατά την μυστηριακή οπτική το άνοιγμα μεταξύ Σκορπιού και Τοξότη, δηλαδή η περιοχή του Γαλαξιακού Κέντρου), είναι η θεά Εστία!

Ετσι επίσης εξηγείται και γιατί "ταίρι" της Εστίας είναι ο Ερμής, ο οποίος ως ψυχοπομπός συνοδεύει τις ψυχές στον ουράνιο Αδη και κατ'επέκταση στην αυλή του Διός, δηλαδή στο Γαλαξιακό Κέντρο!

Οπως επίσης αντιλαμβανόμαστε γιατί όλες οι τελετές, αρχίζουν ( «αφ'Εστίας άρχεσθαι» ) και τελειώνουν με επίκληση της θεάς Εστίας, αναμιμνησκόμενοι έτσι την πορεία που ακολουθούν οι ψυχές μας μέσα στον Κόσμο!

Έτσι λοιπόν ο παρακάτω στοίχος του Ορφικού Υμνου της Εστίας αποκτά άλλη σημασία για μας : «Εστία οίκε θεών μακάρων θνητών στήριγμα κραταιών»

Συνεπώς, ας κάνουμε την τολμηρή σκέψη και ας την βάλουμε σε κάποιο σημείο του μυαλού μας.

Όπως λοιπόν το Γαλαξιακό Κέντρο είναι πηγή ισχυρών ακτινοβολιών που προκαλεί σημαντικότατες επιδράσεις που επηρεάζουν την ανθρωπότητα, είναι και πηγή των ψυχών, οι οποίες κάποτε ξεκίνησαν την πορεία που έχουμε μελετήσει μέχρι τώρα, και σαν απώτερο στόχο έχουν την επιστροφή τους εκεί, στην αυλή του Διός.

Με άλλα λόγια το Γαλαξιακό Κέντρο είναι η Εστία μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: