Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2009

ΠΟΤΕ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ

Οταν γίνεται η σύλληψη και αρχίζει η ανάπτυξη του εμβρύου, τότε ανάλογα με τις καρμικές συνθήκες που ικανοποιούνται, "μαρκάρεται" τρόπον τινά το έμβρυο από την ψυχή η οποία καρμικά προορίζεται να ενσαρκωθεί σε αυτό.

Το ωροσκόπιο κατά την σύλληψη, προκαθορίζει τις αστρολογικές επιδράσεις που υφίσταται η ψυχή κατά το "μαρκάρισμα" του εμβρύου.

( Αν θέλαμε να δώσουμε μια απλοική παρομοίωση, θα μπορούσαμε να πούμε ότι το όλο "πακέτο" γονείς-περιβάλλον-τόπος-χρόνος προσδίδει έναν ιδιαίτερο μαγνητισμό στο έμβρυο, από το οποίο ελκύεται η ψυχή, η οποία καρμικά έχει "φορτισθεί" κατάλληλα, έτσι ώστε να υποστεί έλξη από το έμβρυο και να ενσαρκωθεί σε αυτό )

Το έμβρυο αναπτύσσεται μέσα στην μήτρα της μητέρας του και όταν ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του, τότε γεννιέται. Την στιγμή της γέννησης του, όταν αποκόπτεται η σύνδεση του με την μητέρα του, η ψυχή ενσαρκώνεται στο έμβρυο, όπου και ακολουθεί η σταδιακή "προσαρμογή" της στο σώμα.

Τό ωροσκόπιο την στιγμή της γέννησης προσδιορίζει επίσης τις αστρολογικές επιδράσεις που δέχεται η ψυχή λόγω των συνθηκών που επικρατούν κατά την στιγμή αυτή, που όμως είναι σε πλήρη αρμονία με τις επιδράσεις που έχει δεχτεί η ψυχή κατά την στιγμή της σύλληψης.

Με άλλα λόγια, η γέννηση προκύπτει ( και άρα η ενσάρκωση της ψυχής ) όταν οι αστρολογικές συνθήκες που θα επικρατούν θα είναι συμβατές με αυτές που δέχτηκε κατά την σύλληψη. Ετσι ερμηνεύεται και γιατί κάποια βρέφη γεννιούνται επτά μηνών αντί για εννέα.

( Πάλι αν θεωρήσουμε το παράδειγμα του μαγνητισμού, τότε μπορούμε να πούμε ότι η ψυχή κατά την σύλληψη "φορτίζεται" έτσι ώστε, όταν επικρατούν κάποιες συγκεκριμένες συμβατές αστρολογικές συνθήκες, να "εξαναγκαστεί" το έμβρυο να γεννηθεί, ώστε η ψυχή να μπορέσει να ενσαρκωθεί. Για αυτό και ο Πρόκλος μας περιγράφει ένα ολόκληρο σκεπτικό, πως μπορούμε από την ημερομηνία γέννησης να βρούμε πότε έγινε η σύλληψη ).

Οι διάφορες κινήσεις που παρατηρούνται στα έμβρυα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης οφείλονται αποκλειστικά σε υποσυνείδητες και αντανακλαστικές κινήσεις της μητέρας, η οποία έχει και τον πλήρη έλεγχο του εμβρύου. Για αυτό λέγεται ότι το έμβρυο διάγει μια φυτική ζωή, όσο βρίσκεται στην κοιλιά της μητέρας του.

---
Σύμφωνα με τον Πλάτωνα πρέπει να υποστηρίξουμε ότι η είσοδος της ψυχής γίνεται με την έξοδο του βρέφους. Γιατί τότε το αποκύημα είναι τέλειο και όχι προηγουμένως.
Γιατί καθώς έχει γίνει τέλειο, η φύση δεν το κρατάει μάταια μέσα.
Οταν λοιπόν το σώμα γίνει ένα και σύνολο, τότε η αθάνατη ψυχή δεσμεύεται σε αυτό. Και γίνεται ένα όταν είναι τέλειο, και είναι τέλειο όταν έλθει στο φως. Γιατί όταν μένει μέσα, είναι μέρος άλλου.
Πρόκλος-Σχόλια στον Τίμαιο E 322.19

...ακόμα και εκεί κατηγορούσε τα ορφικά ποιήματα που λένε ότι εμείς αναπνέουμε την ψυχή που μεταφέρεται από το Σύμπαν.
Φιλόπονος- Περί Ψυχής 202.1

Ο Αριστοτέλης δηλώνει ότι στα Ορφικά Επη λέγεται ότι η ψυχή, καθώς την μεταφέρουν οι άνεμοι, μπαίνει μέσα μας από το Σύμπαν με την αναπνοή μας. Φαίνεται πάντως ότι ο ίδιος ο Ορφέας θεωρεί ότι η ψυχή είναι ξεχωριστή και μία, από την οποία γίνονται πολλές διαιρέσεις και πολλές άμεσες επιρροές φτάνουν στις μερικές ψυχές από την συνολική ψυχή.
Ιάμβλιχος- Περί Ψυχής από Στοβαίο 1,49,32 ή Ορφικό Απόσπασμα 27

Το ωροσκόπιο κατά την σύλληψη καθορίζει ποιά θα είναι η ζωή των ψυχών που μπαίνουν στα σώματα....οι απορροές των άστρων παράγουν την μεγαλύτερη παράλλαξη, λαμβάνοντας υπ'όψιν τόσο την ώρα της σύλληψης όσο και την ώρα της γέννησης.
Πρόκλος-Σχόλια στην Πολιτεία 2.57

( Βλέπε επίσης και το έργο του Πορφυρίου-Προς Γαύρον, περί του πως εμψυχούται τα έμβρυα )

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΜΠΕΔΟΤΙΜΕ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΟΤΑΝ ΕΠΕΡΧΕΤΑΙ ΕΚΤΡΩΣΙΣ ΤΟΥ ΕΜΒΡΥΟΥ;

ΕΜΠΕΔΟΤΙΜΟΣ είπε...

Εφ'όσον η ενσάρκωση γίνεται κατά την γέννηση, σημαίνει ότι κατά την έκτρωση δεν υπάρχει ψυχή μέσα στο έμβρυο.

Άρα, πολύ πιθανον η όλη "περιπέτεια" που περνάνε οι γονείς, κυρίως η μητέρα, οι συγγενείς και ο γιατρός να οφείλεται σε καθαρά καρμικά αίτια, δηλαδή πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι να περάσουν αυτή την δοκιμασία/εμπειρία.

Οπότε είναι λογικό να μην έχει γίνει ούτε το "μαρκάρισμα" του εμβρύου από την ψυχή, μιας και αυτό θα ήταν άσκοπο.

Areti Bourna είπε...

Που μπορώ να διαβάσω περισσότερα πάνω σε αυτο το θεμα;;;;

ΕΜΠΕΔΟΤΙΜΟΣ είπε...

@Areti Bourna

Αναφέρω στο κείμενο τις πηγές. Πρέπει να γίνει συνδυαστική ανάγνωση κάποιων κειμένων.